Good for you

lilalou-lijn

Kinderen tss 3 en 12 jaar vinden zich in een fase van groei en ontwikkeling. Hiervoor is een evenwichtige voeding die voldoende energie en voedingsstoffen aanbrengt cruciaal. Onze voedingsgewoonten die we op jonge leeftijd leren zijn immers de basis voor later. De leeftijd, het geslacht, het gewicht, de groeisnelheid en de beweegactiviteit bepalen de energiebehoefte van een kind. Schoolgaande kinderen halen vaak de dagelijks aanbevolen hoeveelheid essentiële voedingsmiddelen niet (zoals groenten, fruit, granen, melkproducten) en consumeren veel te veel energierijke producten (kcal) met lage nutritionele kwaliteit!

lilalou-belofte-kids

Kinderen die gezond en evenwichtig eten kunnen zich beter concentreren, hebben een groter leervermogen én boeken betere schoolprestaties. Ze hebben er dus alle baat bij om vroeg te leren hoe een gezond voedingspatroon eruitziet. Dat is goed voor lichaam én geest!

De procentuele verdeling van de energie halen ze uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Kinderen tussen 6 en 12 jaar halen 50-55 energie% uit koolhydraten, 30-35 energie% uit vetten en 15 energie% uit eiwitten. Heel belangrijk dus om deze drie voldoende aan te bieden.

lilalou-belofte-kids

De Volgende nutriënten zijn essentieel binnen het
voedingspatroon van schoolgaande kinderen:

Koolhydraten

lilalou-lijn

Deze energie gebruikt je lichaam om te ademen en je hartje te laten kloppen. Je gebruikt deze energie ook om te bewegen en te sporten zoals voetballen, dansen, fietsen, buiten spelen, … Complexe, trage koolhydraten (zoals granen) zijn een goede bron van energie. Onverteerbare koolhydraten zijn lange ketens en worden langzaam afgebroken tot glucose. Deze geven het lichaam dan ook voor lange tijd energie.

Wist je dat gezonde koolhydraten je mentaal scherp houden en zelfs helpen je gewicht op pijl te houden. Dat komt omdat ze vezels bevatten waardoor je lichaam harder werkt om ze op te nemen. Zo houd je je suikerspiegel en hongergevoel onder controle. Gezonde keuzes zijn koolhydraatbronnen die veel voedingsvezels bevatten, zoals volkoren granen

lilalou-belofte-kids

Vetten

lilalou-lijn

Zijn belangrijk om energie, essentiële vetzuren en vetoplosbare vitamines aan te brengen. Onverzadigde (gezonde) vetten zijn onontbeerlijk voor de groei van je kind. Ze zorgen voor een goede darmflora en optimale spijsvertering. Vet levert je energie, vitamine A, vitamine D, vitamine E en essentiële vetzuren.

Eiwitten

lilalou-lijn

Zijn de bouwstoffen van je lichaam. Ze zorgen voor je groei, onderhoud, herstel en weerstand van je lichaam. Ze zijn opgebouwd uit verschillende aminozuren. De essentiële aminozuren kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten dusdagelijks via de voeding worden ingenomen.

We kunnen eiwitten opdelen in dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijk: afkomstig van vlees, vis, eieren en zuivel… en plantaardig: van zaden, noten en bonen. Kinderen mogen meer eiwitten omdat die nog volop aan het groeien zijn…

Voedingsvezels

lilalou-lijn

Verkleinen het risico op bepaalde kankers. Vezels zorgen voor een goede spijsvertering en in combinatie met voldoende vocht voor een betere stoelgang, ze verhogen het verzadigingsgevoel en hebben een gunstige invloed op de darmflora en het cholesterolgehalte in het bloed.

lilalou-belofte-kids

Water

lilalou-lijn

Is een essentieel bestanddeel van het lichaam. Voldoende water opnemen is belangrijk om de waterbalans van het lichaam in evenwicht te houden. Kinderen hebben nood aan min. 1L water/dag.

Vitaminen en mineralen

lilalou-lijn

Zijn essentiële stoffen voor diverse lichaamsfuncties, skelet, groei, stofwisseling en vorming van weefsels. Ze beschermen je lichaam tegen ziekten.

Tip

lilalou-lijn

Geef je kind niet te veel verzadigde vetzuren en beperk de lege koolhydraten. Kies in plaats daarvan voor vezelrijke koolhydraten, essentiële aminozuren en onverzadigde vetten. Heeft je kind altijd honger. Geef het meer vezels, vocht en eiwittten! En minder suiker en snelle koolhydraten!

lilalou-belofte-kids

Haver &
Granen

lilalou-lijn

Voedingswaarde/ Nutritional value

Per 100g

Energie/Energy (kJ) 1.917 kJ
457 kcal
Vetten/Fats 17,6g
Waarvan verzadigd/of which saturated 4,2g
Koolhydraten/Carbohydrates 63g
Waarvan suikers/of which sugars 12,2g
Voedingsvezels/fibre 5,4g
Eiwitten/Protein 9,0g
Zout/Salt 0,59g

NL Ingrediënten: granen 61%: haver 36% (havervlokken*, havermeel*), speltmeel*, kamutmeel*, speltgriesmeel*, zonnebloemolie*, cacaoboter*, ruw rietsuiker*, maismaltstroop*, acacia vezels*, erwteneiwit*, melasse*, rijsmiddel (natriumbicarbonaat), kaneel*, speculaaskruiden*, wijnsteen, zeezout *= van gecontroleerde biologische teelt. Kan sporen van noten, eieren, soja en sesam bevatten.

Lilalou Haver Kokos

Haver &
Kokos

lilalou-lijn

Voedingswaarde/ Nutritional value

Per 100g

Energie/Energy (kJ) 2.112 kJ
505 kcal
Vetten/Fats 24g
Waarvan verzadigd/of which saturated 10g
Koolhydraten/Carbohydrates 60g
Waarvan suikers/of which sugars 16g
Voedingsvezels/fibre 7,1g
Eiwitten/Protein 9,2g
Zout/Salt 0,51g

NL Ingrediënten: granen 53%, haver 32% (havermeel*, havervlokken*), speltbloem*, speltgriesmeel*, zonnebloemolie*, cacaoboter*, ruw rietsuiker*, kokos* 8%, maismaltstroop*, acacia vezels*, erwteneiwit*, kokosmeel, rijsmiddel (natriumbicarbonaat), wijnsteen, zeezout, citroenolie*, zonnebloemlecithine* *= van gecontroleerde biologische teelt Kan sporen van noten, eieren, soja en sesam bevatten

Lilalou Haver Kokos

Haver &
Chocolade

lilalou-lijn

Voedingswaarde/ Nutritional value

Per 100g

Energie/Energy (kJ) 1996 kJ
476 kcal
Vetten/Fats 20.2g
Waarvan verzadigd/of which saturated 5,7g
Koolhydraten/Carbohydrates 63g
Waarvan suikers/of which sugars 17.5g
Voedingsvezels/fibre 6g
Eiwitten/Protein 8,4g
Zout/Salt 0,51g

NL Ingrediënten: granen 60% [haver 31% (havervlokken*, havermeel*) tarwebloem*, gerstemeel*] zonnebloemolie*, cacaoboter*, pure chocoladedrops* (10%) (cacaomassa*, rietsuiker*, cacaoboter*, aroma (vanille*)), ruw rietsuiker*, maismaltstroop*, acacia vezels*), erwteneiwit*, melasse*, rijsmiddel (natriumbicarbonaat), cacaopoeder, wijnsteen, zeezout (*)= van gecontroleerde biologische teelt

Lilalou Haver Kokos

Haver &
framboos

lilalou-lijn

Voedingswaarde/ Nutritional value

Per 100g

Energie/Energy (kJ) 1963 kJ
468 kcal
Vetten/Fats 19g
Waarvan verzadigd/of which saturated 4,3g
Koolhydraten/Carbohydrates 63g
Waarvan suikers/of which sugars 14.7g
Voedingsvezels/fibre 6g
Eiwitten/Protein 8,3g
Zout/Salt 0,59g

NL Ingrediënten: granen (65%) ((volkoren haver* (34%)(havermeel*, havervlokken*), tarwebloem*,speltgriesmeel*), zonnebloemolie*, cacaoboter*, ruw rietsuiker*,maismaltstroop*, kokosmeel, framboos stukjes (2%), vezels (acacia*), erwteneiwit*,rijsmiddel (natriumbicarbonaat), rode bietenpoeder*, wijnsteen, natuurlijk aroma (framboosaroma), zeezout *= van gecontroleerde biologische teelt

Lilalou Haver Kokos

" De lilalou koekjes bevatten 60% vezelrijke granen (haver, spelt, kamut) en leveren hierbij meervoudige koolhydraten, voedingsvezels, vitamines en mineralen. Zij vormen de ideale basis voor een
verantwoord gezond tussendoortje! "